גישה מהבית לכונני H וP בEKMD | האגף למחשוב, תקשורת ומידע

גישה מהבית לכונני H וP בEKMD

סגל האגף למחשוב

ניתן לגשת לכוננים עי שירות רומבה ישירות דרך הדפדפן http://rumba.huji.ac.il     .
לאחר התחברות עם קוד RA יפתחו לסגל אקדמי ולסטודנטים מחשבי החוות  - התחברו עם קוד EKMD ותהיה לכם גישה גם לתוכנות המותקנות במחשוב הציבורי וגם לתיקיות האישיות והציבוריות.

בנוסף, ניתן למפות את הכוננים במחשב האישי באופן ידני . המיפוי הידני הוא הנוח ביותר לעבודה ב כונני EKMD מהבית.
ההוראות מטה מתאימות ל PC, במקינטוש נפרסם בהקדם.

המיפוי עובד רק כאשר מחוברים לסמבה ( או https://ca.huji.ac.il/Rumba) ויכולים לבצעו רק אנשים שיש להם הרשאות full control
כל יתר הלקוחות יכולים להתחבר דרך רומבה מומלץ ל myplace ולראות את הכוננים.
מי שמעוניין בעבודה ממש עם הכוננים ( העברה מהכוננים למחשב הביתי ולהיפך, חייב לעבוד עם הקליינט של myplace, כמובן לאחר חיבור לVPN – עם או בלי סיסמה).

הוראות מיפוי כונני EKMD  במחשב הביתי
ראשית יש להתחבר לסמבה VPN (עם OTP/ הזדהות בסמס) .לאחר שמחוברים בצורה תקינה ועובדת:

תלחצו למטה על הfile explorer

ז

מצאו את   ( מחשב זה) This pc, לחצו על מקש ימני ואז לחצו על  (מיפוי כונן רשת...) map network drive

חצים צהובים

בשדה folder  (תיקייה) העתיקו את הנתיב של הכונן הרצוי. פעם ראשונה תעשו את זה בשביל התיקייה הציבורית:   \\132.64.169.146\public
סמנו את Reconnect at sign-in ( התחבר מחדש בכניסה)  ואת connect using different  (התחבר באמצעות חיבורים אחרים). לחצו על finish  (סיום)
בשם המשתמש לרשום את קוד EKMD   שלכם ואז סיסמה.
תמונה

אם הכל עובר תקין, בfile explorer יופיע כונן הרשת החדש. הוא יהיה פעיל כל פעם לאחר חיבור לסמבה.
יש לחזור על המיפוי גם עבור הכונן האישי H.
כתובת של  הכונן שונה מאדם לאדם. עלייך להזין את כתובת כונן האישי שלך.
בגדול החלוקה היא כזו, מחלקת שירות לקוחות באגף המחשוב יכולים לבדוק הנתיב האישי של מישהו בכלים שברשותם.

\\132.64.169.146\users\hujiadmin\ekmd_username  -  Administrative employees

\\132.64.169.146\users\clinical_staff\ekmd_username  -  clinical users