3bd7818dcd7e84f28c4ac4fd109b1c4d

עבודה ולמידה מהבית גישה למערכות המחשוב

26 מאי, 2021

גישה מאובטחת Rumba VPN

https://ca.huji.ac.il/Rumba - שירות VPN חדש המאפשר גישה לכל השירותים ללא התקנות, עומס וניתוקים כפי שחווינו בעבר.
ניתן להתחבר לכל תוכנות המנהל (סגל מנהלי), כוננים אישיים ומשותפים ( CC ו EKMD), תוכנות החוות (לסטודנטים ומרצים) ועוד.
זו גם השיטה הנוחה ביותר לגישה לשירות Myplace.huji.ac.il  - המחשבים הוירטואלים. שירות שהחליף את שרת הקורונה, שרת MyDesktop ושרותים ישנים לעבודה עם מחשבי החוות.

שדרוג מערכת האינטרנט

18 נובמבר, 2021
שלום רב,

ביום שישי הקרוב 19/11/21 בשעות 14:00-10:00 תתקיים הפסקת שרותי אינטרנט, לצורך שדרוג מערכת האינטרנט בכפר הסטודנטים.

תודה על הסבלנות.

Greetings,

This coming Friday, 19/11/21, from 10:00 to 14:00, there will be a break in Internet services in order to upgrading the Internet system in the student village.

Thank you for your patience.

קבלת חשבון הפעלה ראשונית של Zoom לסגל אקדמי ולסטודנטים חדשים ב יום ראשון 12.9

9 ספטמבר, 2021

קבלת חשבון הפעלה ראשונית של Zoom

בתחילת שנה, ביום ראשון ה 12.9.2021 סגל אקדמי וסטודנטים  חדשים באוניברסיטה  יקבלו מייל המאפשר להתחיל את העבודה עם ZOOM  אוניברסיטאי מכתובת: no-reply@zoom.us
נושא המייל הוא Zoom account invitation
במייל יהיה רשום Shlomi Ventura (shlomiv@savion.huji.ac.il) has created a Zoom account for you.

לחיצה  על הלחצן : Activate Your Zoom Account , תאפשר לכם להפעיל רישיון ZOOM אוניברסיטאי.

לכל החדשות

מחיקת הקלטות שאינן בשימוש Panopto החל מ 15.7

3 יולי, 2021

זו הודעה חשובה שדורשת פעולה דחופה -נא לקרוא בעיון ולפעול כנדרש:

בימים אלו חידשנו את ההסכם של האוניברסיטה עם חברת Panopto, במסגרתו חוייבנו לצמצם באופן משמעותי את נפחי האחסון בפנופטו, למחוק כל מה שלא בשימוש ולהפסיק לשמור אוטומטית בענן סיכומי פגישות שלא לצורך.
כדי למנוע פגיעה בחומרים רגישים, ובראשם חומרי הוראה מוקלטים, הוחלט על המדיניות הבאה:

ארכוב הקלטות ישנות של קורסים

תיקיות קורסים של השנה הנוכחית (2020-21) ושל שנה"ל החדשה (2021-22) יוותרו פעילות ונגישות לעריכה וצפייה.
תיקיות הקורסים של שנים קודמות (2017-18, 2018-19, 2019-20) לא יימחקו, אך יועברו ב 15.7.2021 לתצורת ארכיון (שאינה נגישה לצופים, אך ניתנת לאחזור באמצעות פניה למתאם מחשוב ו/או למרכז התמיכה).

מחיקה של הקלטות בתיקיות אישיות

הקלטות המאוחסנות בתיקייה האישית בפנופטו שלא צפו בהם בשנה האחרונה ימחקו החל מה-15.7.2021 ובאופן בלתי הפיך. מאותו יום והלאה, מערכת פנופטו תבצע מחיקה על בסיס יומיומי של כל הקלטה בתיקיה האישית שלא צפו בה שנה.
כדי למנוע מחיקה בלתי הפיכה של חומר יקר ערך, עליכם להכנס לפנופטו בהקדם האפשרי, לסקור את תוכן התיקייה האישית שלכם, ולהוריד למחשב האישי חומרים אישיים יקרים (למשל, הקלטת סדר פסח מהשנה שעברה). הנחיות מופיעות במדריך הזה.
הנחיות מותאמות לסגל מנהלי  באתר האגף למחשוב

מי שמבקש להמשיך לשמור בפנופטו הקלטות ארגוניות (כגון, חומרי גלם לקורסים, הדרכות, פגישות חשובות) מתבקש להשלים  הפרטים בטופס הבא עד לתאריך 10.7.2021. לכל מי שימלא את הטופס עד התאריך הנקוב hישלחו הנחיות איך לשמור ולשתף לפי צורך מידע ארגוני זה .

מיקום הקלטות עתידיות

קורסים - אין שינוי באופן שמירת של הקלטות קורסים שנוצרו מתוך פעילות הזום במוודל או באמצעות רישום בשנתון (כלומר, הקלטה אוטומטית מהכיתות).
פגישות זום שיקבעו באמצעות רכיב הפעילות של זום במוודל יועברו אוטומטית לתיקיית הקורס בפנופטו כפי שהיה עד היום או לתיקיה האישית בפנופטו לאלו ששינו את ברירת המחדל. שימו לב: חומר שיועבר לתיקיה האישית יהיה חשוף למחיקה אוטומטית בתוך שנה מהיווצרו/השימוש האחרון בו לפי המדיניות שכתובה לעיל.

הקלטות שנוצרו מתוך Zoom עצמו - החל מ 15.7.2021 הקלטת פגישות שנקבעו דרך זום, לא יועברו לפנופטו. מי שיבחר להקליט וישמור ההקלטה בענן (כמו היום), ההקלטות ויישמרו בענן של זום למשך 30 יום בלבד. ממליצים לכם לשנות את ההגדרות ב ZOOM כך שלא יקליט אוטומטית אלא רק במקרים שתבחרו.

לצפייה במדריכים מפורטים נוספים  לחצו כאן
לסיוע ניתן לפנות למתאם מחשוב ו/או למרכז התמיכה

אנא נקטו את הפעולות הנדרשות בהקדם האפשרי כדי למנוע אובדן חומר יקר.