מחיקת הקלטות שאינן בשימוש Panopto החל מ 15.7 | האגף למחשוב, תקשורת ומידע

הודעות האגף

גישה מחוץ לישראל למערכות הזדהות אוניברסיטאיות, למוודול ולכלל המערכות במהלך השבוע

5 אפריל, 2024

***עדכון [יום שני בבוקר] כל המגבלות הוסרו ואפשר לחזור לעבוד כרגיל***

בשל התראות ממוקדות,  הגישה מחוץ לישראל למערכות האוניברסיטה, כולל המודול, כולל הזדהות לדואר אלקטרוני (אם אינכם כבר מחוברים) - הוגבלו במהלך סופשבוע ויאופשרו  דרך  http://rumba.huji.ac.il  בלבד.
מידע נוסף  על רומבה https://ca.huji.ac.il/Rumba.
ישנה אפשרות שהגבלות מחול ימשכו לתוך יום שני, נעדכן בהמשך.

מערכת חדשה לאישורי כניסה וחנייה לקמפוסים

3 אפריל, 2024
ב 31-3-2024 עלתה לאויר מערכת חדשה  לאישורי כניסה וחניה לקמפוסים.
מערכת החדשה מחליפה את המערכת הישנה  במודול הראשון -
'אישורי כניסה לרכב – מוזמנים'  -לשימוש ברמת היחידות בקמפוסים (הזמנת אישורי כניסה לשערי הקמפוס ברכב / ברגל [שירות עתידי])
בחלק זה ניתן
לבצע  הזמנת אישור כניסה עבור אורח של היחידה; עדכון / ביטול הזמנה עתידית של מוזמן; הצגת המוזמנים של היחידה לשימוש חוזר; הצגת יתרת היחידה לרכישת אישור כניסה ועוד.

סגירת סמבה לאלתר

23 פברואר, 2024

כפי שהודענו בעבר, מערכת סמבה VPN כבר אינה נתמכת ואין יכולת לעדכן אותה אבטחתית ולכן סיימה את פעילותה בעקבות חשד להתקפה.
כפי שהסברנו כבר בהודעות קודמות, קיימות חלופות לסמבה, נא לעבור אליהן.
גישה למאגרי מידע: אין עוד צורך בvpn ניתן פשוט להיכנס לאתרי הספריות עם הזדהות אוניברסיטאית.
הנחיות:https://ca.huji.ac.il/openathens

לכל החדשות

מחיקת הקלטות שאינן בשימוש Panopto החל מ 15.7

3 יולי, 2021

זו הודעה חשובה שדורשת פעולה דחופה -נא לקרוא בעיון ולפעול כנדרש:

בימים אלו חידשנו את ההסכם של האוניברסיטה עם חברת Panopto, במסגרתו חוייבנו לצמצם באופן משמעותי את נפחי האחסון בפנופטו, למחוק כל מה שלא בשימוש ולהפסיק לשמור אוטומטית בענן סיכומי פגישות שלא לצורך.
כדי למנוע פגיעה בחומרים רגישים, ובראשם חומרי הוראה מוקלטים, הוחלט על המדיניות הבאה:

ארכוב הקלטות ישנות של קורסים

תיקיות קורסים של השנה הנוכחית (2020-21) ושל שנה"ל החדשה (2021-22) יוותרו פעילות ונגישות לעריכה וצפייה.
תיקיות הקורסים של שנים קודמות (2017-18, 2018-19, 2019-20) לא יימחקו, אך יועברו ב 15.7.2021 לתצורת ארכיון (שאינה נגישה לצופים, אך ניתנת לאחזור באמצעות פניה למתאם מחשוב ו/או למרכז התמיכה).

מחיקה של הקלטות בתיקיות אישיות

הקלטות המאוחסנות בתיקייה האישית בפנופטו שלא צפו בהם בשנה האחרונה ימחקו החל מה-15.7.2021 ובאופן בלתי הפיך. מאותו יום והלאה, מערכת פנופטו תבצע מחיקה על בסיס יומיומי של כל הקלטה בתיקיה האישית שלא צפו בה שנה.
כדי למנוע מחיקה בלתי הפיכה של חומר יקר ערך, עליכם להכנס לפנופטו בהקדם האפשרי, לסקור את תוכן התיקייה האישית שלכם, ולהוריד למחשב האישי חומרים אישיים יקרים (למשל, הקלטת סדר פסח מהשנה שעברה). הנחיות מופיעות במדריך הזה.
הנחיות מותאמות לסגל מנהלי  באתר האגף למחשוב

מי שמבקש להמשיך לשמור בפנופטו הקלטות ארגוניות (כגון, חומרי גלם לקורסים, הדרכות, פגישות חשובות) מתבקש להשלים  הפרטים בטופס הבא עד לתאריך 10.7.2021. לכל מי שימלא את הטופס עד התאריך הנקוב hישלחו הנחיות איך לשמור ולשתף לפי צורך מידע ארגוני זה .

מיקום הקלטות עתידיות

קורסים - אין שינוי באופן שמירת של הקלטות קורסים שנוצרו מתוך פעילות הזום במוודל או באמצעות רישום בשנתון (כלומר, הקלטה אוטומטית מהכיתות).
פגישות זום שיקבעו באמצעות רכיב הפעילות של זום במוודל יועברו אוטומטית לתיקיית הקורס בפנופטו כפי שהיה עד היום או לתיקיה האישית בפנופטו לאלו ששינו את ברירת המחדל. שימו לב: חומר שיועבר לתיקיה האישית יהיה חשוף למחיקה אוטומטית בתוך שנה מהיווצרו/השימוש האחרון בו לפי המדיניות שכתובה לעיל.

הקלטות שנוצרו מתוך Zoom עצמו - החל מ 15.7.2021 הקלטת פגישות שנקבעו דרך זום, לא יועברו לפנופטו. מי שיבחר להקליט וישמור ההקלטה בענן (כמו היום), ההקלטות ויישמרו בענן של זום למשך 30 יום בלבד. ממליצים לכם לשנות את ההגדרות ב ZOOM כך שלא יקליט אוטומטית אלא רק במקרים שתבחרו.

לצפייה במדריכים מפורטים נוספים  לחצו כאן
לסיוע ניתן לפנות למתאם מחשוב ו/או למרכז התמיכה

אנא נקטו את הפעולות הנדרשות בהקדם האפשרי כדי למנוע אובדן חומר יקר.